Påskledig utan att resa – är det verkligen en så stor uppoffring?

Det skrivs mycket om en annorlunda påsk, när vi nu uppmanas att begränsa vårt resande och inte bidra till en aktiv smittspridning över riket och världen. UD avråder sedan en tid alla resor utomlands, medan Folkhälsomyndigheten och Regeringen råder oss att hålla oss hemma i största utsträckning och ej heller resa inom landet. Det beskrivs på så vis som ”en annorlunda påsk”.

Jag förstår att många har för vana att resa till fjällen, resa till andra delar av landet för  att besöka familj och släktingar och kanske någon semesterresa utomlands när barnen har lov från skolorna.

Men är det en så stor uppoffring att hålla sig hemma, trots att man är ledig från jobbet? Är det verkligen en väldigt annorlunda påsk, när ni inte reser iväg någonstans? Är det inte bara en påsk utan resor?

De som verkligen beklagar sig över inställda resor som varit rena nöjesresor, borde skaffa sig perspektiv om hur de många insjuknade har det och hur de allra fattigaste länderna i världen hanterar utbrottet och vilken förmåga de kommer att ha i framtiden.

Rädda liv, stanna hemma och fira med den närmaste omgivningen. Spela kort, sällskapsspel och se film tillsammans. Njut av varandra och glöm inte att ringa dina äldre som bör isolera sig. Videosamtal genom FaceTime eller Facebook Messenger är fantastiska verktyg.

Låt inte din inställda nöjesresa framstå som den största uppoffringen i dessa tider.